31 Ocak 2011

Performans Yasası'na Protesto


Türkiye Tıp Faküleleri Öğretim Üyeleri Girişimi üyeleri, bugün yürürlüğe giren 'Performans Yasası'nı basın açıklaması yaparak protesto etti. 
YÖK Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik öğretim üyeleri, 'Tıp fakültelerinde performans sağlığa zararlıdır', 'Sağlıkta performans kör eder', 'Sağlık Bakanlığı üniversitemden elini çek' yazılı pankartlar açtılar. Grup adına açıklama yapan Prof. Dr. Aylin Uluşahin, Performans yasasının bugün yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, "Bugüne dek meslek örgütlerimiz aracılığıyla sağlıkta performans sisteminin yanlışlığı defalarca ifade edildi. Ancak malesef bu ikazlar dikkate alınmadı ve uygulama yaygınlaştırıldı. Bizler güzel ülkemize ve sevgili halkımıza karşı olan sorumluluğumuzun gereği olarak bugün bir kez daha bu sistemin zararlarını, sakıncalarını anlatmak üzere burada YÖK önünde toplandık. Hükümeti ve ilgili kanunla yönetmelik düzenleme yetkisi verilen YÖK'e sesleniyoruz. Sağlık hizmetinde performans uygulaması (hasta başına, ameliyat başına ödeme) yanlıştır. Tıp fakültesinde performans ise iki kere yanlıştır" diye konuştu. Performansa göre ücret uygulamasının hastalara zarar vereceğini belirten Uluşahin, hastaların kendilerinde istenen tetkiklerin, yapılan tedavilerin gerçekten gerekli olup olmadığı tedirginliğini yaşadıklarını ifade etti. Yapılan açıklamanın ardından öğretim üyeleri, YÖK'ün önünden otobüslerle ayrıldılar.
 Sağlık sektöründe bu sistemin yararlı olacağını bende düşünmeyenler tarafında yerimi almış bulunuyorum. Umarım gerekli düzenlemeler gerçekleştirilir. Performansa göre ücret uygulaması bu alanda yanlış bir uygulama olacağı gibi hastalar içinde zararlı bir uygulama olacaktır.
                  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder