07 Şubat 2011

GELECEĞİN LİDERLERİNİ İK YETİŞTİRİYOR



 İnsan Kaynakları bir yandan en iyileri bünyesine kazandırmak için çalışırken bir yandan da geleceğe liderlerini yetiştirmek için liderlik programlarına yatırım yapıyor. Bu trend şirket süreçlerini ve şirketi yakından tanıyan, daha fazla araştıran, sorgulamayı ve yaratıcı düşünmeyi destekleyen, motive eden yeni liderler ortaya çıkarıyor.

Liderlik sadece günümüz iş dünyasında tartışılan ve önem verilen bir konu değil. Liderlik her dönemde önemliydi ve her dönem –başarılı ya da değil- kendi liderlerini ve liderlik sitillerini ortaya çıkardı. Geçmiş yıllarda doğuştan olduğuna inanılan ve şansa bırakılan liderlik becerilerini geliştirmek için şirketler bugün yoğun çaba harcıyor. Kendi değerleri doğrultusunda liderlik gelişim akademileri kuruyor, liderlik eğitimleri düzenliyor. Tüm bunların başlangıcını hazırlayan, liderlik kavramını kökten etkileyen unsur ise şirketlerin çalışan memnuniyetini artırmaya ve yetenekleri kendi bünyesine çekmeye çalışan İnsan Kaynakları uygulamaları.
Yeni liderlere yer açın  
 Uzmanlar, özellikle gelişmiş ülkelerdeki liderlikle ülkemizdeki liderlikle ülkemizdeki liderliği karşılaştırdıklarında bizde daha otokratik bir yaklaşımın bulunduğunun, hiyerarşik yapının daha katı olduğunun altını çiziyor. İnsan Kaynakları profesyonelleri geleceğin liderleri olarak gördükleri yetenekleri geliştirmek adına ilk günden liderlik gelişim eğitimleri düzenliyor. Bu süreç yaygınlaşan liderlik programlarıyla yeni jenerasyon liderlerin artık şirket içinden terfilerle yerlerini alacakları bir dönem habercisi Yeni liderler, şirket süreçlerini ve şirketi yakından tanıyan, daha fazla araştıran, sorgulayıcı ve yaratıcı düşünmeyi destekleyen, motive eden kişiler olarak tanımlanmaya başladı bile. Uzmanlar, liderlik programlarının ülkemizdeki liderlik kültürünü de değiştirdiğini savunuyor.
kariyer dergisi şubat ayı ekinden alıntıdır*

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder